I voda plemenita kapljica posta, kad joj dodaše hmelja i slada dosta

NAŠA AVANTURA

Tragom zanatskog piva

PUTEM AVANTURE

Motivaciju u potrazi za savršenim ukusom imali smo priliku da predstavimo putem medija i da na taj način promovišemo ono čime se bavimo i kako to radimo.

Priču o našoj avanturi, počecima, izazovima i nastanku magije imali smo priliku da podelimo sa gledaocima emisije „Tragom zanatskog piva“ na Agro TV.

POGLEDAJTE I VI...

BeerCuz
Priprema

MLEVENJE

Naša avantura počinje već sa pripremom odabranih sirovina od čega zavisi ishod finalnog proizvoda. Pažljivo pristupamo mlevenju žitarica, zapravo kroz mlin se zrna fino lome kako bi u procesu ukomljavanja bila iskorišćenja sva njihova najbolja svojstva.

BeerCuz
BeerCuz
Ukomljavanje

KUVANJE

Ukomljavanje je automatizovan proces u kojem na različitim temperaturama pumpama vršimo cirkulaciju sladovine i bistrenje tečnosti.

Sledeća faza je kuvanje sladovine u kojoj sve stilove našeg piva kuvamo u jednakom vremenskom intervalu uz dodavanje odabranih vrsta hmelja za aromu, i za gorčinu. Ovo je veoma važno jer upravo to pivu daje note njegove prefinjenosti.

Nakon što se kuvanje završi tečnost je neophodno rashladiti pre nego što se istoči u fermentore i sjedini sa kvascem.

Hlađenje

FERMENTACIJA

Fermentacija je proces gde pivo u fermentorima, u kontrolisanim uslovima i pod kontrolisanom temperaturom, u našoj pivari odležava 20 dana nakon čega je spremno za punjenje u ambalažu!

BeerCuz

Pažljivo birani

Sastojci

www.pira.rs

PIRA
36 broj sirovina
2480 broj flaša
890 broj kegova
14 broj ukusa